neděle 25. září 2011

Nedělní čokoládové

... bylo dnešní ráno. Oslavili jsme opožděně Matouše dortem s pařížskou šlehačkou.



Obraťme list. Ochutnali jste někdy v IKEA dort Daim? Anebo čokoládu pod stejným jménem? Když jste si dali kousek do pusy, rozpustila se tahle jemná směs mléčné čokolády, mandlí a karamelu do úžasně slastné chuti.
K mému překvapení a zklamání celé rodiny už není v nabídce ani dort, ani čokoláda. Pouze bonbony, celkem dobré, ale pravý daim jen připomínají.

A teď zase stránku zpátky :).
Obyčejně vyrábím pařížskou šlehačku ze smetany a čokolády na vaření, ta ale zrovna nebyla po ruce, použila jsem tedy mléčnou Figaro. A k velkému nadšení oslavence i ostatních - takto připravená Pařížanka chutná jako daim! Mňam!


Sladké dny!

8 komentářů:

  1. DORTÍČEK VYPADÁ NÁRAMNĚ.
    POSÍLÁM GRATULACI A POCHVALU K PODAŘENÉMU PEČENÍ.
    KRÁSNÉ A POHODIČKOVÉ BABÍ LÉTO.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Marianko, ty mi děláš chutě - pařížskou šlehajdu miluju!!!! Matoušovi přeju dodatečně všechno nej. Krásné sluníčkové odpoledne. Jitka

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Mari,
    ať jsem v neděli byla kdekoli, rozhodně jsem nebyla na správném místě ve správný čas - nebyla jsem totiž u Vás a nejedla jsem tuhle čokoládovou lahůdku. Příště si to pohlídám ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  4. Marianko, tomu říkám kouzlo nechtěného! Dort vypadá úžasně! Čokoládu miluje hlavně náš Adam, tak tu šlehačku podle tebe ráda vyzkouším. Všechno nej Matouškovi!
    Hezký večer tobě, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký večer, děvčata :), přání vyřídím!
    M

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné pondělí :-) I když radši bych s vámi a tím báječným dortem strávila neděli...

    OdpovědětVymazat