pátek 17. června 2011

Šatičky

Dneska trochu z jiného soudku :), pocitového, vzpomínkového, nostalgického...
Nemám ráda zdrobněliny, ale v tomhle případě to jinak nejde, jsou to prostě "šatičky". Koupila jsem je před lety asi za patnáct korun v sekáči, ačkoliv z nich dcera i tehdy dávno vyrostla (jsou asi na 3 měsíce miminčího věku), nešlo je tam nechat. Jsou z tenoučkého hedvábí, na sedle vytvarovaného do kytiček, možná křticí nebo pro jinou oslavnou příležitost.
Pověsila jsem je na naši věčně provizorní skříň neskříň do ložnice, zůstaly tam jako jeden z romantických prvků našeho bydlení a jako memento pro rčení - "nikdy neříkej nikdy". Protože říkávám, že nechci doma nepraktické věci :).


Přeji krásný, romantický a třeba i trochu nepraktický den!

6 komentářů:

  1. Ahoj Marianko, šatičky jsou úžasně něžné - prostě nádherné. I já jsem takto "ulítla" na růžových šatičkách v sekáči a také v době, kdy už je dera přerostla. Ale někdy prostě "volání" té určité věci nejde nevyslyšet. Přeji krásný a tvořivý den. Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Marianko,
    jsou dny, kdy romantiku přímo vyhledávám!! :o)))
    Prostě ji k životu potřebuji a tak i u nás
    se najdou "nepraktické" věci !! :o))
    A tyhle krásné malé šatičky - to je nádherný prvek - plný pocitů...
    Měj krásný den
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Marianko, romantika patri k zivotu (tedy alespon pro me) a takoveto saticky bych taky nedokazala dat pryc. I Tobe krasny romanticky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  4. Marinko, přece to nás dělá lidmi, že máme i věci nepraktické, a přesto bez nich neumíme být...z šatiček si udělala kouzelný doplněk.
    Moc krásné!
    Hezký večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  5. No jo, všakzas tak praktická nejsem :)), to je spíš jen zbožné přání, aby doma nebyly zbytečné věci a domov byl vzdušný, čistý, nepřeplácaný... Ale ono to bez "věcí" nejde, jsou to naše stopy a důkaz, že tu žijí lidé a každý z nich má něco rád, občas úplně odlišného.
    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  6. Mari, jsem na tom stejně. Zřídkakdy, ale přece jen - si koupím věc, o které vím, že nebude k potřebě, ale prostě ji v obchodě nemůžu nechat. A to jsem vyznavač poměrně jednoduchého a rozhodně nepřeplácaného bydlení. Tvoje pucimuci šatičky na mě dýchly pohádkově dětskou a něžnou vůni.
    Vivi

    OdpovědětVymazat