pondělí 25. července 2011

Bylinkování

Docela ráda vařím marmelády, s lehkým donucením vyrábím ovocné sirupy, ale MOC ráda suším bylinky. Je to taková voňavá práce, sklízení, sušení a ukládání pro chvíle příští.






Když se čerstvá vůně bylinek ztrátou vody mění na lehce sennou, úplně cítím atmosféru zimního večera ve vyhřáté kuchyni s šálkem kouřícího čaje před sebou na stole.
Ale na takové rozjímání je ještě brzy :), od bylinek není daleko k lučímu kvítí - třeba takovému, které neuvadne a ozdobí kuchyň.




Pěkné a voňavé dny všem!

7 komentářů:

  1. Marianko, to je nádherně voňavý příspěvek. Připomněla si mi moji prababičku, moc si ji nepamatuji, ale doteď cítím tu vůni v parádním pokoji, kde bylinky slušila...děkuji!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Marianko, bylinky mám moc ráda. Hlavně ty divoce rostoucí. A mám stejné vzpomínky na prababičku jako Helenka. I seno u ní vonělo božsky. A Tvoje nové luční kytí do kuchyně je úžasné. Krása.

    pa pa Šárka

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud suším ve velkém, tak v sušičce, ani nevím, kam bych to všechno rozložila. Ale moji rodiče mají docela velký dům, takže v době "sušení" jsou plechy a pekáčky s bylinkami všude možně, na každém místě to voní jinak :).

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Marianko, to je krása a ta vůně!!! Bylinky mám taky moc ráda a ta kytice lučního kvítí a nové chňapky jsou super. Krásný den. J

    OdpovědětVymazat
  6. Marianko,
    jůů-tady je hezky!!
    To musí být vůně.
    Moc se mi líbí ta třetí fotka-ta je!!!!
    A ta poslední s lučním kvítím!!!
    A nové chňapky-parádní barvy!!!
    Měj se moc hezky
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  7. Marianko, mam ted prave plnou saunu levandule, nejlepe mi tam schne (i bez saunovani). Miluji tu vuni. Moc se mi libi ty tve chnapky. Krasny den, Katerina

    OdpovědětVymazat