sobota 16. července 2011

Česká královská

Marmeládu vařenou z jahod a borůvek ve Švédsku označují jako "královskou". Taky mi moc chutná, ale letos borůvky zklamaly, natrhaly se tak do dvou hrstí. Proto jsem vsadila na druhého favorita, kterého bych označila jako marmeláda "česká královská". Pravda, případnější by bylo "česká republiková", ale to už nemá to kouzlo :).




Tou dobrotou je marmeláda z malin a černého rybízu. Jsou v ní sice trochu větší zrníčka než ve švédské variantě, ale to vůbec nevadí, je to delikatesa jak na chleba s máslem, tak na palačinky.





Základem jedné dávky marmelády je kilo zmíněného ovoce asi tak jedna ku jedné a želírovací přípravek, kterému ke správné hustotě marmelády stačí přidat půl kila cukru. Není to pak přeslazené a chuť ovoce zůstává výrazná. A ta barva!





Protože nás zítra čeká neděle, posílám kafíčkově pohodový pozdrav :)





8 komentářů:

  1. Mňam, mňam - skvělé složení a tím pádem musí i královsky chutnat. Krásný večer. J

    OdpovědětVymazat
  2. TAK TAKOVOU MARMOŠKU JSEM JEŠTĚ NEZKOUŠELA.
    MÁM UDĚLANÝCH PÁR SKLENIČEK V KOMBINACI JAHODY, ČERVENÝ RYBÍZ A MALINY. JE OPRAVDU VÝBORNÁ.
    TVÁ JE TAKÉ JISTĚ SUPER.
    LÉTO NÁS PROSTĚ NEOMEZUJE A TO JE PRÍMA.
    PĚKNÝ DEN.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky...určitě bude dobrá.

    OdpovědětVymazat
  4. Marianko, marmeláda vypadá úžasně, sušenými rajčátky si mě vrátila na jih a moc se mi líbí tvoje pesto, dělám jiné, tohle ráda vyzkouším.
    Pěkný den, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Mari,
    musím se přiznat, že sem chodím stále častěji. Těším se na Tvé tvoření, vaření, nápady i na fotky, které vypadají vždycky hřejivě, mile a profi. Tleskám, však víš ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  6. Děvčata,
    díky za milá slova; moc Vás zdravím a odjíždím do upršených Tater, těším se zase na domácí sluníčko a na Vás, stejně tak sluníčka :).
    Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
  7. Marianko, u kralovske ceske jsem se zasmala. Krasna improvizace. A preji ti uzasnou dovolenou v Tatrach. Mej se krasne, Katerina

    OdpovědětVymazat
  8. Marianko skvělá barvička, a chuť musí být úžasná

    OdpovědětVymazat