pondělí 20. června 2011

Francouzská hrdinka

Ačkoliv se blíží výročí Francouzské revoluce, nemíním vyzdvihovat nějakou zapálenou revolucionářku, ani nepomýšlím na Janu z Arku - tahle hrdinka se jmenuje Colette. A je to... růže. Neproslavila se skutky, které mění svět, ale já ji moc obdivuju.
Ono totiž u nás teď pořád prší. Když neprší, leje, občas i kroupa spadne. Jiné růže buď nechají květy opadat nebo si je zmumifikují, ale Colette? Ta nádherně kvete, takové čerstvé a voňavé květy dnes ukázala, že jí musím vzdát hold.


A možná tou svou neohrožeností i přivolala sluníčko - odpoledne pomalu, pomalinku přestalo pršet.

Přeji všem příjemné a slunečné dny!

4 komentáře:

  1. Marianko, nádherná růžička. Na keříku musí být překrásná. Miluji růže a jejich vůni. Jsou vděčné, za péči, kterou jim člověk věnuje, se dokáží bohatě odvděčit. Pro mě jsou symbolem elegance, duševní čistoty a hrdosti. Krásný den přeji i když možná upršený. Ale zase je čas vyrábět nějaké krásné drobnůstky.

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, máš pravdu, už zase prší... Bez růží bych si vůbec neuměla zahradu představit. Přeju taky krásný den! M

    OdpovědětVymazat
  3. Marianko, růžička je nádherna a je to moje nejoblíbenější květina - asi i proto, že jsem se narodila v době, kdy kvetou :). Přeji Ti krásný, i když upršený, den a jak píše Bobu, tak v takovém se dá aspoň hezky tvořit.Jitka

    OdpovědětVymazat
  4. Marianto, ta tedy je!
    Stejně jako tvoje chňapičky z minulého příspěvku - kouzelné, romantické, krásné!
    Hezký den, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat