neděle 5. června 2011

Azalky

Rozkvetly azalky. Mám nejradši ty, které silně voní. Bílou, lososovou, oranžovou..., ale nejradši růžovou. Má takový zvláštní vytáhlý a rozsochatý růst a vůbec jí nevadí, že je skoro pořád ve stínu. Každoročně bohatě kvete, a ta vůně...



8 komentářů:

  1. Marianko, to je nádhera! A voní až sem. Já na zahradě žádnou nemám, byla jsem odrazovaná, že rády vymrznou, ale když je vidím, asi neodolám a rysknu to!
    Krásný den, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Opadavé azalky jsou plně mrazuvzdorné, jen ty, co si nechávají listy, někdy omrznou. Ale zase se seberou - ta růžová je opadavá :).

    OdpovědětVymazat
  3. Mari, jsou okouzlující! Abych pravdu řekla, sama s nimi nemám žádnou zkušenost, nevím ani jak voní. Ale z tvých fotek vypadají tak příjemně a něžně, že se po nich někde poptám. Okouzlily mě!
    Krásný den přeje Vivi

    OdpovědětVymazat
  4. Marianko, ach to je barvička a překrásný tvar květu. Růžovou azalku jsem ještě neviděla, je nádherná.

    pa pa Šárka

    OdpovědětVymazat
  5. Překrásná azalka je azalka atlantská - má drobné bílé květy, na jaře je jak nevěsta :). Myslím, že patří mezi neopadavé, japonské, ale pokud vím, je odolná a opravdu krásná.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahooj Marianko...
    chvílí jsem tady nebyla.. Azalka je opravdu krásná, už si ji píšu do svého záznamníku, který mi tvoří z větší části tvé doporučné květiny, rostliny, keře.. Takže díky za další tip.. Sice se mi zahrádka nezvětší, ale místo ještě najdu..
    Máš to tady moc krásné, zase nakouknu..
    Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Marianko, azalka je opravdu nadherna, u nas se ji bohuzel nedari, skoda. Krasna fotecka. Preji hezky vecer, Katerina

    OdpovědětVymazat